Recept "Dubáky" s jeleňou paštétou

Prinášame Vám recept tzv. "Dubákov" s jeleňou paštétou. Dubákmi sú pečené buchtičky so zemiakového cesta a vysvetlíme si aj postup ako urobiť jeleniu paštétu z pečienky. Viac vo videu:

Ingrediencie:

Buchtičky   Paštéta
2 dcl mlieka   olej
1 kvasnice   2 cibule
1 veľký zemiak    jelenia pečeň
soľ   čierne ml. korenie
rasca   rasca
500 g hl. múky   korenie 4 farieb
    tymián
    1/4 maslo (alebo podľa potreby)

Najskôr je potrebné pripraviť si buchtičky zo zemiakového cesta, na ktorého na ktorých prípravu potrebujeme mlieko, kvasnice a na drobno popučené zemiaky. Do cesta pridáme soľ a rascu a spolu s múkou vypracujeme tuhé cesto. Takto pripravené cesto vytvarujeme na buchtičky, poukladáme na vymastený plech, natrieme vajíčkom, môžeme ich posypať makom alebo sezamom (podľa chuti) a pečieme pri teplote 220°C približne polhodinu. Na rozohriatom oleji si orestujeme cibuľku spolu s pečienkou, pridáme do nej korenie, rascu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pečienku zomelieme a zmixujeme s maslom. Masla dáme primerane tak, aby len naviazalo pečienku na seba. Dochutíme tymiánom a korením štyroch farieb. Upečený bochníček rozkrojíme zhruba v 2/3, naplníme si ho pripravenou paštétou, odrezaný kúsok položíme na vrch, čím sa vytvorí „dubáčik“. Tanier môžeme dozdobiť šalátmi rôznych farieb a brusnicami.

Dobrú chuť